Συχνές ερωτήσεις

Υπηρεσία Nova 3Play SAT

Τι περιλαμβάνει η υπηρεσία Nova3play SAT;

Η υπηρεσία Nova3play SAT περιλαμβάνει:

 • Γρήγορο internet έως 20 Mbps
 • Απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά
 • Τηλεόραση με περισσότερα από 250 κανάλια.

Σε όποιο μέρος της Ελλάδας και εάν κατοικείς, χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη τηλεφωνικής γραμμής ή κάποιου άλλου επίγειου δικτύου!

Χρειάζομαι τηλεφωνική γραμμή;

Όχι δεν χρειάζεται να έχεις στο σπίτι σου τηλεφωνική γραμμή. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω δορυφόρου. Ειδικά για την υπηρεσία τηλεφωνίας μπορείς ακόμη και να κρατήσεις ή να μεταφέρεις στην υπηρεσία σου τον τηλεφωνικό αριθμό που ενδεχομένως ήδη έχεις.

Πως μπορώ να εμπλουτίσω την υπηρεσία Nova3play SAT;

Μπορείς να απολαμβάνεις την υπηρεσία Nova3play SΑΤ προσθέτοντας μοναδικές υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας σε απίστευτες τιμές:Και για να απογειώσεις την εμπειρία σου μπορείς να επιλέξεις μια από τις πρόσθετες υπηρεσίες τηλεόρασης:

Ποια επιπλέον Δώρα θα λάβω με την υπηρεσία Nova3play SAT;

Η υπηρεσία Nova3play SΑΤ περιλαμβάνει τα εξής Δώρα: 

 • Τέλος ενεργοποίησης αξίας 105,75€
 • NovaBox HD αποκωδικοποιητής
 • Wi-Fi VoIP Router αξίας 50,41€
 • Εξοπλισμός (Δορυφορικό πιάτο, TRIA & Modem) αξίας 413,33€, μόνο με 50,00€*
 • Εγκατάσταση εξοπλισμού αξίας 80,65€
 • 1 μήνας Nova Adult pack
 • 50 SMS/μήνα προς κινητά από PC ή Tablet
 • Αναγνώριση Κλήσεων
 • Ψηφιακές Ευκολίες
 • * Ο εξοπλισμός (δορυφορικό πιάτο, TRIA & Modem) προσφέρεται δωρεάν με την προσθήκη των καναλιών Novacinema ή/και Novasports.

Επίσης, εάν επιλέξεις όλα τα κανάλια Novacinema θα λάβεις επιπλέον δώρα:

 • 6 μήνες δωρεάν Nova Multiview
 • 3 μήνες δωρεάν Nova Adult pack

Ενώ εάν επιλέξεις όλα τα κανάλια Novasports θα λάβεις ακόμα περισσότερα:

 • 12 μήνες δωρεάν Nova Multiview
 • 3 μήνες δωρεάν Nova Adult pack

Υπάρχει ελάχιστος χρόνος παραμονής στην υπηρεσία Nova3play SAT;

Ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στην υπηρεσία Nova3play SAT είναι 24 μήνες. Εάν κάποιος πελάτης διακόψει την υπηρεσία Nova 3Play SAT πριν τους 24 μήνες θα χρεωθεί κλιμακωτό τέλος διακοπής ανάλογα με το μήνα παραμονής στην προσφορά.Πως μπορώ να αποκτήσω την υπηρεσία Nova3play SAT;

Απόκτησε την υπηρεσία Nova3play SAT εύκολα και απλά με έναν από τους παρακάτω τρόπους

 • Παραγγέλοντας την υπηρεσία σου online ! Αφού επιλέξεις την υπηρεσία που σου ταιριάζει και την προσθέσεις στο καλάθι αγοράς, συμπλήρωσε την φόρμα παραγγελίας Nova3play SAT μέσω της επιλογής "Απόκτησε το". Μετά την συμπλήρωση των στοιχείων σου και την υποβολή της φόρμας, εμείς θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου για να ολοκληρώσουμε την παραγγελία σου.
 • Με μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα Nova όπου μπορείς να ενημερωθείς για την υπηρεσία Nova3play SAT και να κάνεις την αίτηση σου!

Υπάρχει εφάπαξ κόστος ενεργοποίησης της υπηρεσίας Nova3play SAT;

Το εφάπαξ τέλος ενεργοποίησης αξίας 105,75€ σου το παρέχουμε δωρεάν με την Nova3play SAT ή την Nova2play SAT υπηρεσία σου.

Πόσο είναι το “latency” (καθυστέρηση) σε μια δορυφορική μετάδοση δεδομένων;

Οι γεωστατικοί δορυφόροι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων, περίπου, επάνω από τον ισημερινό. Τα δεδομένα που εκπέμπονται από ένα επίγειο σταθμό χρειάζονται περίπου 250 msec για να φτάσουν στο δορυφόρο και να επιστρέψουν στη γη (roundtrip time). Επίσης, τα πρωτόκολλα κωδικοποίησης και προς τις δύο κατευθύνσεις προσθέτουν άλλα 600 msec.

Για να περιοριστεί η καθυστέρηση (latency) στη μεταφορά δεδομένων, η οποία θα είχε αρνητική επίδραση στην ταχύτητα του browsing & την απόκριση της τηλεφωνίας, το μόντεμ που παρέχεται διαθέτει ειδικό λογισμικό Web acceleration και λειτουργία Performance Enhancing Proxy.

Η υπηρεσία είναι σταθερή με κακές καιρικές συνθήκες;

Παλαιότερα η ισχυρή βροχόπτωση αποτελούσε ένα εν δυνάμει σοβαρό εμπόδιο για την ανάπτυξη δορυφορικών υπηρεσιών. Σήμερα η υπηρεσία που απολαμβάνεις προσαρμόζεται αυτόματα στην εξασθένιση που προξενεί η βροχή στο ψηφιακό σήμα (ρυθμίζοντας κατάλληλα την ισχύ εκπομπής προς το δορυφόρο) ενώ με εφαρμογή προηγμένων τεχνικών κωδικοποίησης και διαμόρφωσης (ACM) ξεπερνά τα προβλήματα που προκαλούν οι ενδεχόμενες διαλείψεις στη μετάδοση.

Το αποτέλεσμα είναι τα όποια προβλήματα να είναι πλέον πολύ σπάνια και να περιορίζονται μόνο στις περιπτώσεις πραγματικά πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, ενώ και ο χρόνος αποκατάστασής τους είναι πολύ σύντομος.

Internet Υπηρεσίας Nova 3Play SAT

Πόσο γρήγορο είναι το internet μέσω δορυφόρου;

Η υπηρεσία Nova3play SΑΤ προσφέρει internet με ταχύτητες έως 20Mbps download & 6 Mbps upload. Η υπηρεσία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ταχύτητα πολύ κοντινή στα 20 Mbps σε κάθε πελάτη. Βάσει εμπειρίας, το internet μέσω δορυφόρου σε σχέση με το internet μέσω σταθερού δικτύου παρέχει πολύ πιο κοντινές ταχύτητες της ονομαστικής («έως 20Mbps»).

Ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, αυτή η απόκλιση είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς συνήθως με μια π.χ. ADSL σύνδεση η μέση πραγματική ταχύτητα που "πιάνει" ο χρήστης σε αυτές τις περιοχές δεν ξεπερνάει τα 4 Mbps (από έως 24Mbps).

Υπάρχει κάποια Πολιτική Ορθής Χρήσης σχετικά με την υπηρεσία internet;

Ισχύει Πολιτική Ορθής Χρήσης με ανώτατο όριο κίνησης δεδομένων 10GB / μήνα ή 20GB/μήνα (με απεριόριστη νυχτερινή χρήση 23:00- 07:00) εφόσον επιλεχθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η Πολιτική Ορθής Χρήσης αφορά τόσο το downloading όσο και το uploading;

Ναι, η κίνηση που κάνεις αφορά τόσο στο downloading όσο και στο uploading.

Ο προσφερόμενος όγκος δεδομένων είναι αρκετός;

Για απλή οικιακή χρήση θα δείς και στην πράξη ότι θα καλύψει τις ανάγκες σου. Άλλωστε, κάνοντας ορθή χρήση της υπηρεσίας, θα δείς ότι συνεχώς θα μπορείς να κάνεις από απλό browsing μέχρι και downloading. Ακόμη όμως και να ξεπεράσεις το όριο των GB, δε θα μείνεις ποτέ χωρίς υπηρεσία, ούτε και θα χρεωθείς επιπλέον. Απλά θα μειωθεί η ταχύτητά σου.

Τι γίνεται όταν στο internet ξεπεράσω την μηνιαία κίνηση που δικαιούμαι, έχω κάποια χρέωση;

Για απλή οικιακή χρήση θα δείς και στην πράξη ότι θα καλύψει τις ανάγκες σου. Άλλωστε, κάνοντας ορθή χρήση της υπηρεσίας, θα δείς ότι συνεχώς θα μπορείς να κάνεις από απλό browsing μέχρι και downloading. Ακόμη όμως και να ξεπεράσεις το όριο των GB, δε θα μείνεις ποτέ χωρίς υπηρεσία, ούτε και θα χρεωθείς επιπλέον. Απλά θα μειωθεί η ταχύτητά σου.

Μπορώ να παίξω on line παιχνίδια;

Δεν συστήνουμε να προχωρήσεις σε τέτοια χρήση της υπηρεσίας internet γιατί πολύ σύντομα θα ενταχθείς στην πολιτική ορθής χρήσης και η ταχύτητα σύνδεσης θα περιοριστεί. Σε κάθε περίπτωση, δε συνιστάται για παιχνίδια τύπου « first-person shooter » εξαιτίας του σημαντικά μεγαλύτερου χρόνου απόκρισης (χρόνος ping περίπου 600 –- 650 ms).

Γιατί υπάρχει Πολιτική Ορθής Χρήσης;

Η Πολιτική Ορθής Χρήσης υπάρχει για να επιτρέψει την βέλτιστη χρήση του δορυφορικού φάσματος από όλους τους χρήστες. Εφαρμόζεται δηλαδή, για να αποτρέψει μια μικρή μειοψηφία χρηστών να προβούν σε μη αποδεκτή χρήση της υπηρεσίας που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στους υπόλοιπους χρήστες.

Χρειάζεται ο υπολογιστής μου να έχει ιδιαίτερες δυνατότητες;

Όχι, ο υπολογιστής σου συνδέεται στο modem όπως με οποιαδήποτε άλλη σύνδεση, ενώ η τηλεφωνία λειτουργεί μέσω του router που σου παρέχεται (εφόσον έχεις υπηρεσία που περιλαμβάνει τηλεφωνία) και δεν σχετίζεται με τον υπολογιστή σου. Υποστηρίζονται όλοι οι διαδεδομένοι τύποι υπολογιστών.

Παρέχεται Static IP;

Ναι, με την υπηρεσία παρέχεται επιλογή για Static IP. (Η IP διεύθυνση - Internet Protocol address - είναι ο μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από τις συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση στο διαδίκτυο. Μία διεύθυνση IP αποτελεί ουσιαστικά το αντίστοιχο μιας μοναδικής ταυτότητας για έναν υπολογιστή στο internet. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η IP που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση της κάθε συσκευής στο διαδίκτυο είναι δυναμική, που σημαίνει ότι αυτή η διεύθυνση μπορεί να αλλάζει κάθε φορά που η συγκεκριμένη συσκευή συνδέεται στο internet μέσω της ίδιας σύνδεσης.)

Εφόσον επιλέξεις να έχεις Static IP, η διεύθυνσή σου στο internet παραμένει κάθε φορά η ίδια, με αποτέλεσμα η συσκευή σου να παίρνει την ίδια σταθερή και μοναδική ταυτότητα κάθε φορά που συνδέεσε στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, έχεις μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να αποκτήσεις και απομακρυσμένη πρόσβαση στη συγκεκριμένη συσκευή, καθώς θα γνωρίζεις κάθε φορά τη σταθερή μοναδική της ταυτότητα στο διαδίκτυο!

Παρέχεται email ή άλλες υπηρεσίες;

Ναι, με την υπηρεσία μπορείς να έχεις δωρεάν και υπηρεσία email.

Τηλεφωνία Υπηρεσίας Nova 3Play SΑΤ

Η τηλεφωνία που μου παρέχεται είναι αξιόπιστη;

Η τηλεφωνία παρέχεται μέσω τεχνολογίας VoiP & είναι αξιόπιστη. Οι δορυφορικές υπηρεσίες έχουν ένα μεγαλύτερο “latency” (καθυστέρηση) λόγω της απόστασης από τον Δορυφόρο και έτσι η απόκριση δεν είναι τόσο άμεση όσο στις αντίστοιχες υπηρεσίες μέσω επίγειου δικτύου. Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει την ταχύτητα της υπηρεσίας σου, ούτε την ποιότητα της τηλεφωνίας, αλλά είναι κάτι που μπορείς εύκολα να συνηθίσεις κατά την χρήση της υπηρεσίας.

Η τηλεφωνία μου επηρεάζεται από την Πολιτική Ορθής Χρήσης του δορυφορικού internet;

Όχι, η τηλεφωνία που παρέχεται με την υπηρεσία Nova3play SΑΤ δεν εμπίπτει στην Πολιτική Ορθής Χρήσης του δορυφορικού internet.

Ποιες ψηφιακές ευκολίες τηλεφωνίας περιλαμβάνει η υπηρεσία Nova3play SAT;

Η υπηρεσία Nova3play SAT περιλαμβάνει τις περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες τηλεφωνίας των υπηρεσιών Forthnet. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ψηφιακές ευκολίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κλήσεις προς κινητά

Επιλέγοντας τις κλήσεις προς όλα τα κινητά με 5,00€€/μήνα, πόσο χρόνο ομιλίας έχω;

Μόνο με 5,00€/μήνα, μπορείς να μιλάς ασταμάτητα προς όλα τα εθνικά κινητά από το σταθερό σου τηλέφωνο χωρίς καμία άλλη χρέωση. Έτσι κάνεις οικονομία και στον λογαριασμό του κινητού σου. Ισχύει πολιτικής ορθής χρήσης 12 ώρες/μήνα. Μπορείς να ελέγχεις τον χρόνο ομιλίας σου προς κινητά μέσω της εφαρμογής e-bill. Μετά την κατανάλωση των 12 ωρών, η χρέωση των κλήσεων προς κινητά διαμορφώνεται στα 0,3150€/λεπτό. Τα παραπάνω ισχύουν και για κινητά που βρίσκονται σε περιαγωγή.

Τηλεόραση υπηρεσίας Nova 3Play SAT

Ποια κανάλια περιλαμβάνει η υπηρεσία Nova3play SAT;

Η υπηρεσία Nova3play SAT περιλαμβάνει περισσότερα από 250 κανάλια για όλη την οικογένεια:

 • Αγαπημένες ταινίες, σειρές που ξεχωρίζουν και ψυχαγωγικές εκπομπές
 • Νέες ξένες σειρές, αλλά και βραβευμένες σε νέους κύκλους επεισοδίων
 • Τα κορυφαία κανάλια ντοκιμαντέρ του πλανήτη
 • Τα δημοφιλέστερα μεταγλωτισμένα παιδικά κανάλια στον κόσμο για παιδιά και εφήβους γεμάτα σειρές και οικογενειακές ταινίες
 • Αθλητικά, ειδησεογραφικά, μουσικά, lifestyle αλλά και τα μεγαλύτερα ελεύθερα ελληνικά κανάλια!
 • Πάνω από 200 ελεύθερα κανάλια και 70 ραδιοφωνικά προγράμματα απ’ όλο τον κόσμο

Τι απαιτείται για να βλέπω περιεχόμενο High Definition (HD);

Με την υπηρεσία Nova HD μπορείς να απολαμβάνεις μοναδικό περιεχόμενο sports, cinema αλλά και ντοκιμαντέρ με ποιότητα High Definition. Βασικές προϋποθέσεις είναι να έχεις τηλεόραση Full HD ή HD ready, καλώδιο HDMI και τον αποκωδικοποιητή NovaBox ή τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.

Έχω την δυνατότητα να βλέπω διαφορετικό πρόγραμμα Nova σε δεύτερη τηλεόραση;

Μπορείς να απολαμβάνεις όλο το πρόγραμμα της Nova και σε δεύτερη τηλεόραση με την υπηρεσία Nova Multiview! Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι 2 αποκωδικοποιητές Nova οι οποίοι θα πρέπει να συνδεθούν με το κάτοπτρο και μεταξύ τους. Μάθε περισσότερα για την υπηρεσία Nova Multiview εδώ.

Έχω την δυνατότητα να γράφω το αγαπημένο μου πρόγραμμα ή να σταματώ το ζωντανό πρόγραμμα;

Τώρα μπορείς σε όλους τους αποκωδικοποιητές της Nova να γράψεις το ζωντανό πρόγραμμα, να το σταματήσεις ή να το γυρίσεις πίσω. Μάθε πως εδώ.

Πως μπορώ να ενημερώνομαι για το πρόγραμμα των καναλιών της υπηρεσίας μου;

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των καναλιών της υπηρεσίας σας μέσω του τηλεοπτικού οδηγού που θα βρείτε εδώ.

Εξοπλισμός υπηρεσίας Nova 3Play SAT

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;

Λαμβάνεις όλον τον εξοπλισμό με την αγορά της υπηρεσίας και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν την εγκατάσταση της δορυφορικής κεραίας εξωτερικά αλλά και του εξοπλισμού.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

 • Δορυφορική κεραία/δίσκο, TRIA & Modem
 • NovaBox HD αποκωδικοποιητή
 • Wi-Fi VoIP Router

Μπορείς εφόσον το επιθυμείς να επιλέξεις εναλλακτικά, με πρόσθετο κόστος, έναν πιο προηγμένο αποκωδικοποιητή τηλεόρασης με περισσότερες δυνατότητες, όπως τον:

Ο δεύτερος αποκωδικοποιητής περιλαμβάνει ενσωματωμένο σκληρό δίσκο με τη δυνατότητα εγγραφής και πρόσβασης στις υπηρεσίες Nova On Demand & Nova Plus.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω δικό μου εξοπλισμό;

Όλος ο εξοπλισμός που παρέχεται είναι ειδικά σχεδιασμένος για να απολαμβάνεις αδιάλειπτα τις υπηρεσίες σου. Εάν χρησιμοποιηθεί άλλος εξοπλισμός δε θα μπορείς να έχεις πρόσβαση με ασφάλεια στην υπηρεσία Nova 3Play SAT.


 
Στις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%, τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης 10% και τέλος σταθερής τηλεφωνίας & Internet 5% που ισχύουν σύμφωνα με τα άρθρα 54 και 55 αντίστοιχα του Ν.4389/2016.

© Forthnet Media S.A. 2014 - All rights reserved Google+